Migratie Joomla 1.5 naar 2.5

Een groot aantal websites maakt nog gebruik van versie 1.5 van het Joomla Content Management Systeem (CMS). Dit is een gevaarlijke situatie. Deze versie wordt namelijk sinds september 2012 niet meer ondersteund door de ontwikkelaars. Bij het constateren van veiligheidsproblemen worden deze dus ook niet meer opgelost. Het gevolg: een website die erg gevoelig is voor inbraak en problemen. Hackers weten websites met versie 1.5 goed te vinden en het aantal problemen neemt dan ook snel toe.

Noodzaak
Het is dan ook belangrijk (eigenlijk gewoon noodzakelijk) om zo snel mogelijk over te stappen naar Joomla 2.5. Dit is geen eenvoudige automatische update, er is helaas een migratietraject nodig. Een noodzakeljk kwaad. Wel een eenmalig noodzakelijk kwaad, de overgang naar nieuwere versies is een stuk eenvoudiger.

Maatwerk
De migratie van Joomla 1.5 naar 2.5 is dus maatwerk. De hoeveelheid tijd die hier voor nodig is, is afhankelijk van een aantal factoren; de grootte van uw website (aantal artikelen en menu-onderdelen), de gebruikte extra opties (formulierengenerator, contactformulier, vertalingen, et cetera) en ook heel belangrijk het gebruikte template (de ‘look and feel’ van uw website). Van alle externe onderdelen moet gekeken worden of er een Joomla 2.5 versie beschikbaar is, of deze gratis ter beschikking gesteld wordt en hoe deze geïnstalleerd moet worden.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van bovenstaande factoren. Een eenvoudige migratie zal tussen de € 150,00 en € 200,00 zal kosten. Bij een grote website en/of veel extra opties is dit iets meer. Afhankelijk van de website en hoe oud deze is, is het het overwegen waard de website volledig opnieuw op te bouwen.

Joomla 2.5 kent veel voordelen, we noemen er enkele:

  • Nieuw systeem, gebruik makend van de laatste technieken, klaar voor de toekomst.
  • Alleen nog maar categorieën, met de mogelijkheid tot oneindig sub-categorieën.
  • Verbeterd rechtensysteem, betere afscherming wie wat mag beheren.
  • Het maken van meertalige websites zit vanaf heden standaard ingebouwd.
  • Joomla 2.5 templates houden steeds beter rekening met tablets en smartphones.
  • Vele honderden andere kleine verbeteringen

Bij migratie verandert de look and feel van uw website. U zult een nieuw template moeten uitkiezen. Wij gebruiken alleen de templates van Yootheme.

Meer informatie